Najave     | 10.10.2019. 09:37 |

Međunarodni kongres njemačkog jezika u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Deseti međunarodni kongres nastavnika njemačkog jezika bit će održan 11. i 12. oktobra u Sarajevu.

Jubilarni, 10. kongres nastavnika njemačkog jezika pod motom „Pluricentričnost u nastavi njemačkog kao stranog jezika“ organizira Udruženje nastavnika njemačkog jezika BiH (BHDLV) u suradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom Kantona Sarajevo i Filozofskim fakultetom u Sarajevu.

Kongres će biti svečano otvoren sutra, s početkom u 18.00 sati, na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje se očekuju istaknuti predavači sa sveučilišta iz Europe i regije, predstavnici njemačkih i austrijskih institucija u BiH te brojni drugi gosti.

Kroz dvodnevni program nastavnicima će biti ponuđena predavanja, radionice i prezentacije kroz koje će se moći usavršiti i informirati te razmijeniti iskustva o aktualnostima na području metodike u nastavi njemačkog jezika.

Partneri ovogodišnjeg kongresa su - Internacionalno udruženje nastavnika njemačkog jezika (IDV), Austrijski kulturni forum, Ministarstvo za obrazovanje i znanost Austrije (BMBWF), Goethe Institut BiH, Austrijski institut (ÖI), Ambasada SR Njemačke u BiH, Ambasada R Austrije u BiH, Njemačka akademska služba za razmjenu studenata i mladih znanstvenika (DAAD), Izdavačka kuća Buybook, Izdavačka kuća Hueber, Deutsche Welle (DW), Austrijska jezična diploma (ÖSD), Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika (KDV), Udruženje nastavnika nemačkog jezika Srbije (SDV), Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA), Austrijska služba za razmjenu studenata (OeAD) i Fondacija Konrad Adenauer, saopćeno je iz BHDLV-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Mostar: Dvanaesti bosanskohercegovački kongres nastavnika njemačkog jezika

Prvi Online dan otvorenih vrata Studija njemačkog jezika

Sarajevski gimnazijalci nastavljaju učenje njemačkog jezika po DSD programu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'