Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.10.2019. 15:00 |

Godišnja skupština mediteranskih novinskih agencija u Alžiru (VIDEO)

FENA

ALŽIR, 8. oktobra (FENA) - Godišnja skupština Alijanse novinskih agencija Mediterana (AMAN) održava se od danas do 10. oktobra u Alžiru, a glavna tema skupa su suvremeni izazovi za novinske agencije i prilike za razvoj i rast na medijskom tržištu.

Razmatrat će se i mogućnosti jače bilateralne suradnje agencija na području Mediterana te iskustva agencija u korištenju društvenih mreža i kreiranju multimedijalnih sadržaja. Novi predsjednik AMAN-a bit će direktor alžirske novinske agencije APS, Fakhreddine Beldi.

AMAN (Alliance of Mediterranean News Agencies) je kao asocijacija osnovana 1991. godine i okuplja vodeće novinske agencije iz 19 zemalja iz Evrope, Azije i Afrike koje izlaze na Mediteransko more ili se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Federalna novinska agencija - FENA je članica AMAN-e od 2018. godine, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine. Na 28. godišnjoj skupštini AMAN-a učestvuje direktor Fene, Elmir Huremović.

Pogledajte http://fena.ba/video/3490

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dApMJm1pMtiQ28D-mpjm5OZk35Zo40lB?usp=sharing

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Alžirski nogometni reprezentativac osuđen zbog poticanja vjerske mržnje u objavi na Instagramu

Xi: Kina će produbiti saradnju s Alžirom

Alžir najavljuje milijardu dolara za razvoj Afrike

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel