Bosna i Hercegovina     | 08.10.2019. 18:40 |

Goražde - Rekonstrukcija krovova na stambenim zgradama u Vitkovićima

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8.oktobra (FENA) – Rekonstrukcija krovova na 24 stambene zgrade na kojima su u poslijeratnom periodu izgrađeni potkrovni stanovi,u goraždanskom naselju Vitkovići, biće kompletirana u ovoj godini.

Tokom prošle godine izvršena je rekonstrukcija krovova na 15 zgrada, a u toku su radovi na preostalih devet.  Za ovaj projekat ukupno je izdvojeno oko 350.000 KM, od čega je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdvojilo  250.000, a Gradska uprava Goražde 100.000 KM.

- Riječ je o vrlo važnom projektu koji se odnosi na rješavanje problema prokišnjavanja krovova zgrada  u naselju Vitkovići. Ministrica Đapo je zaista imala razumijevanja da u dva navrata pomogne ovaj projekat. Uputit ćemo  zahtjev i Vladi BPK-a da sufinansiraju projekt jer imaju i oni ovdje svoje potkrovne stanove. Rok za završetak radova koje izvodi firma „Kaja Company“ je 90 dana i danas nam je potvrđeno da će radovi biti završeni u roku – kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

 Dodao je da je u narednom periodu planirana i sanacija fasada na zgradama  u ovom dijelu Goražda.

- Ovo je zadnja faza u sklopu projekta rješavanja problema prokišnjavanja potkrovnih stanova u naselju Vitkovići što je bio jedan od gorućih problema. Uz podršku Vlade FBiH i  Gradske uprave  uspjeli smo zaokružiti finansijsku konstrukciju i mislim da su građani zadovoljni jer urađen je veliki posao – kazao je predsjednik Savjeta MZ Vitkovići Džervad Bekrija.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta