Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.10.2019. 13:52 |

FENA uspostavila suradnju s kiparskom i alžirskom novinskom agencijom (VIDEO)

FENA Saopćenje

ALŽIR, 10. oktobra (FENA) - Na marginama godišnje skupštine Alijanse novinskih agencija Mediterana (AMAN), koja se održava u Alžiru, direktor Federalne novinske agencije (FENA) Elmir Huremović potpisao je sporazume o suradnji s direktorom Kiparske novinske agencije (CNA), Georgeom Penintaexom i direktorom Alžirske novinske agencije (APS) Fakhreddineom Beldiem.

Sporazum predviđa razmjenu vijesti, fotografija i video sadržaja između ovih agencija te druge oblike suradnje u cilju jačanja profesionalnih kapaciteta Fene i CNA, odnosno APS-a, ali i što bolje informiranosti javnosti u BiH i zemljama iz kojih dolaze spomenute agencije.  

CNA je vodeća novinska agencija na Kipru, a osim foto i video servisa, objavljuje servis vijesti  na grčkom, engleskom, turskom i arapskom jezik, dok je APS najveća i nauticajnija agencija u Alžiru. Fena slične sporazume o suradnji ima s više od 20 vodećih nacionalnih novinskih agencija iz cijelog svijeta.

-Ovo je još jedan važan korak u jačanju naših veza s novinskim agencijama iz drugih zemalja. Svakako želimo osigurati našim korisnicima što više kvalitetnih sadržaja iz svijeta, a istovremeno omogućiti javnosti u BiH da bolje upozna Kipar i Alžir. Uvjereni smo da će, zahvaljujući Feninim sadržajima koje će ubuduće preuzimati CNA i APS, Bosna i Hercegovina postati bliža Kipru i Alžiru da će i ovaj oblik suradnje vodećih agencija u našim zemljama doprinijeti jačanju kulturnih, turističkih i drugih veza – kazao je direktor Fene Elmir Huremović.

Pogledajte http://fena.ba/video/3498

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/11SSQJ8K4Dm8zHLjkG1DYZu_w4CsuYhPL?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana