Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 12:33 |

Pendeš i Vonderscher o vojnoj saradnji BiH i Francuske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u službenu posjetu primila novoimenovanog vojnog izaslanika Republike Francuske brigadira Laurenta Vonderschera.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i pomoćnik ministrice odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović te zamjenik šefa misije Ambasade Republike Francuske u BiH Xavier Rouard, razgovarano je o vojnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Fancuske.

Vonderscher je Pendeš predstavio prioritete u njegovom mandatu te izrazio uvjerenje da će se međusobna saradnja dalje razvijati. Razgovarano je o međunarodnim mirovnim misijama, vojnom školovanju, zajedničkim vojnim vježbama, planovima modernizacije Oružanih snaga BiH i saradnji s vojnom industrijom.

Pendeš je istaknula zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima te posebno izrazila zahvalnost na pomoći Francuske u organizaciji godišnjih hodočašća pripadnika OSBiH katoličke vjeroispovjesti u marijansko svetište u francuskom Lourdesu.

Vojni izaslanik Republike Francuske za BiH je nerezidentni, sa sjedištem u Ambasadi Republike Francuske u Republici Srbiji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'