Ekonomija     | 09.10.2019. 14:55 |

Ministar Bevanda i veleposlanik Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Europske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Europske unije u BiH veleposlanika Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Sattleru i izrazio nadu da će buduća suradnja biti na viskoj razini kao i do sada.

Sugovornici su ocijenili da zastoji u reformama postoje zbog čekanja na formiranje vlasti u BiH na svim razinama te naglasili da je nužno rješavati bar one aktivnosti koje ne ovise od ovog procesa.

Ministar Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH završava svoj dio posla u procedurama ugovaranja kreditnih aranžmana, redovite otplate kredita, ali i aktivnosti u svezi s proračunom za 2020. godinu.

Ministar financija i trezora istaknuo je da se, iako do danas nije usvojen proračun za ovu godinu, poštuju kalendarske obveze i propisi za pripremu proračuna za iduću godinu, ali da je nužno da se prije toga utvrdi Globalni fiskalni okvir i Dokument okvirnog proračuna za trogodišnje razdoblje.

Veleposlanik Sattler naglasio je da će Delagacija EU uvijek davati potporu BiH na njenom europskom putu, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'