Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 15:36 |

Vogošća: Uskoro otvaranje ambulante na Rosuljama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9.oktobra (FENA) - Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić posjetila je Općinu Vogošća gdje je razgovarala s općinskim načelnikom Edinom Smajićem o aktuelnim problemima vezanim za zdravstvo u ovoj općini, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor JU „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“ Mehmed Kulić, te direktor Doma zdravlja Vogošća Almir Pašagić.

Načelnik Smajić je upoznao goste s potrebom da se otvori ambulanta na Rosuljama, istaknuvši da su svi građevinski radovi završeni i da je sada potrebno taj prostor opremiti potrebnim mobilijarom i medicinskom opremom.

On se osvrnuo i na probleme nedostatka specijalističkog kadra i adekvatne opreme u Domu zdravlja Vogošća.

Ministrica Sofić je izjavila kako su u Ministarstvu zdravstva planirana operativna sredstva za ambulantu u Rosuljama u iznosu od 180.000 KM i kad JU „Domovi zdravlja KS“ provede potrebnu proceduru javne nabavke specificirane opreme objekat će biti opremljen i pušten u upotrebu.

Direktor JU „Domovi zdravlja KS“, Mehmed Kulić iskazao je spremnost da se procedure nabavke provedu i izrazio uvjerenje kako će uskoro doći do otvaranje ambulante.

 Iz JU „Domovi zdravlja KS“ obećano je kako će Dom zdravlja u Vogošći uskoro dobiti internistu na puno radno vrijeme, a nakon toga i nekoliko nedostajućih ljekara specijalista, navodi se između ostalog u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu