Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 16:43 |

Fild-Trivić: Dobra saradnja na projektu 'Škole za 21.vijek'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9.oktobra (FENA) - Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas u Banjoj Luci s ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom o saradnji na projektu „Škole za 21. vijek“, koji provodi Britanski savjet u BiH u saradnji s entitetskim resornim ministarstvom, u svim osnovnim školama u RS.

Trivić je ukazala na potrebu stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka.

-Novim pristupom u školama omogućit ćemo da učenici na inovativniji način stiču znanja, što će ih podstaknuti da i sami istražuju i kritički promišljaju i što je najvažnije, da naučeno znaju primijeniti - pojasnila je Trivić.

Potvrdila je da je u planu opremanje škola potrebnom informatičkom opremom kako bi se mogla realizovati primjena digitalizovanih udžbenika u nastavi.

-Uporedo ćemo raditi na edukaciji kadra jer je uloga nastavnika ključna u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija - rekla je Trivić.

Na sastanku je istaknuto da je ambasada Velike Britanije u BiH opredijeljena da pruži podršku unapređenju obrazovanja u RS, saopćeno je iz tog resora Vlade RS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u martu 33.215 turista, 2,5 posto manje u odnosu na isti mjesec lani

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel