Sport     | 09.10.2019. 17:52 |

Krunić: Nadam se da će nas lider Miralem Pjanić odvesti do pobjede

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 09. oktobra (FENA) - Nakon današnje posjete Visočkim piramidama, nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se pripremama za subotnju kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine na Bilinom polju protiv Finske (18.00 sati).

Pred novinare su prije večerašnjeg treninga izašli novopečeni igrač italijanskog Milana Rade Krunić i nogometaš zagrebačkog Dinama Amer Gojak.

-Nemamo više mnogo da izgubimo, da bilo šta čekamo. Moramo igrati naš najbolji fudbal i da pobijedimo Fince. Šef je svjestan svega i spremit će nas za ofanzivni fudbal - kazao je Krunić, koji je istakao kako nije igrao u prvom meču protiv Finaca, koji je bh. tim u gostima izgubio s 0:2.

-Ono što sam mogao vidjeti, bikvalno su u jednoj utakmici bile dvije utakmice. U prvom smo se poluvremenu dobro držali, a u drugom smo, nakon primljenog prvog gola, potpuno potonuli.

 Na pitanje o izostanku Edina Džeke i potrebom za većim doprinosom Miralema Pjanića, Krunić je odgovorio da snaga jedne reprezentacije treba da bude ekipa.

-Ali, istina je da su naši najbolji igrači Miralem Pjanić i Edin Džeko. Međutim, siguran sam da mnogi igrači jedva čekaju priliku da se dokažu, ali sigurno je i da će nam nedostajati Džeko. Nadam se da će Pjanić iskoristiti svoje liderske sposobnosti, koje ima u Juventusu - kazao je Krunić.

Gojak je istakao kako su bodovi neophodni da bi zadržali šanse za baraž, a na novinarsku konstataciju da je u proteklim utakmicama nedostajalo potrebnog žara i zalaganja koji ih je krasio u Ligi nacija, podvukao je kako u dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine nisu bili miljenici sreće.

-Mislim da je svaki igrač htio i da je dao maksimum, ali da je nedosatajao faktor sreće. U puno smo utakmica dobro igrali, ali su izostali rezultati. S pobjedom u subotu došli bismo do većeg samopouzdanja, nakon čega ćemo razmišljati o ostalim utakmicama - kazao je Gojak, koji je podvukao kako „svih 11 igrača treba da brani gol, ali i da napada“.

-Svi se trebamo boriti za ovaj grb, jer nema drugog puta - poručio je Gojak, koji vjeruje da su sposobni u naredna dva susreta, protiv Finske u Zenici te Grčke u Atini, upisati svih šest bodova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Petev: Sve ovisi o nama, pokušat ćemo da pobijedimo Rumuniju

Gojak: Izvući pouku iz meča protiv Gruzije i pobijediti Luksemburg

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana