Stranačke aktivnosti     | 09.10.2019. 18:41 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa, zajedno sa članom Glavnog odbora PDP-a Jelenom Trivić, sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom i vođom BiH tima pri britanskom Ministarstvu inostranih poslova Danijelom Fajlerom.

 

Borenović je tokom sastanka izrazio nezadovoljstvo zbog blokade rada Parlamenta BiH:

„Bez obzira na frustracije političkih partija koje su navodni pobjednici izbora, ne treba da spriječavaju rad institucija“, rekao je Borenović.

 

On je istakao da je glavni politički prioritet izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori:

„Treba ozbiljno uvažiti stavove iz izvještaja OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, kojim su potvrđene mnoge nepravilnosti tokom izbornog procesa i dato niz preporuka za unaprijeđenje istog“, istakao je lider PDP-a tokom sastanka.

 

Dodao je da izvještaj ukazuje i na pristrasan rad javnih RTV servisa i da će okosnica političkog djelovanja PDP-a biti i njihovo vraćanje u okvire profesionalnih standarda, kroz prijedlog pojačanog parlamentarnog nadzora.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta