Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 18:47 |

Borenović protiv blokade rada PS BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9.oktobra (FENA) - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izrazio je nezadovoljstvo zbog blokade rada parlamenta Bosne i Hercegovine.

-Bez obzira na frustracije političkih partija, koje su navodni pobjednici izbora, ne treba da spriječavaju rad institucija - rekao je Borenović, koji je zajedno s članicom Glavnog odbora PDP-a Jelenom Trivić razgovarao s ambasadorom Velike Britanije u BiH Mathewom Fieldom.

Borenović je istakao da je glavni politički prioritet izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori.

-Treba ozbiljno uvažiti stavove iz izvještaja OSCE-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, kojim su potvrđene mnoge nepravilnosti tokom izbornog procesa i date preporuka za njegvo unaprijeđenje - istakao je lider PDP-a tokom sastanka.

Dodao je da izvještaj ukazuje i na pristrasan rad javnih RTV servisa i da će okosnica političkog djelovanja PDP-a biti i njihovo vraćanje u okvire profesionalnih standarda, kroz prijedlog pojačanog parlamentarnog nadzora, saopćeno je iz PDP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu