Najave     | 09.10.2019. 19:04 |

Vladika Grigorije u Mostaru predstavlja knjigu 'Gledajmo se u oči'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. listopada (FENA) - U okviru 100. Šantićevih večeri poezije, u četvrtak, 10. listopada u Mostaru će biti predstavljena knjiga "Gledajmo se u oči", Njegovog preosveštenstva vladike dizeldorfskog i cijele Njemačke Grigorija.

 Knjiga će biti predstavljena u Vladičanskom dvoru u 19 sati, a o knjizi će, pored autora, govoriti profesorica Danijela Jelić i pjesnik Đorđo Sladoje, dok će događaj moderirati novinarka Sanja Bjelica Šagovnović.

 U ovoj autobiografskoj knjizi vladika kroz opširan intervju daje odgovore na pitanja o svom životu, odrastanju, ljubavi prema vjeri, odnosima s patrijarhom Pavlom, episkopima, ali i o trenutku u kojem se nalazi srpski narod, položaju crkve, njezinom odnosu s državom, neophodnom pomirenju sa susjedima, obrani Kosova... 

 Vladika Grigorije, osim arhipastirskog rada, bavi se i pisanjem, a do sada je objavio "Dolazi čas i već je nastao", "Lazar", "Priča o starom kralju", "Radost života", "Preko praga", "Biti sa drugim", priopćio je Organizacijski odbor Šantićevih večeri poezije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Knjiga 'Put, a ne usput - izreke' autora hafiza Sulejmana Bugarija predstavljena na Sajmu knjiga

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'