Bosna i Hercegovina     | 10.10.2019. 13:16 |

Vlada FBiH nije dala suglasnost na Statut Veterinarske komore FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. listopada (FENA) - Vlada FBiH nije dala suglasnost na Statut Veterinarske komore Federacije BiH u dijelu koji se odnosi na javnu oblast uz zaključak u kojem je navedeno i da nadležno federalno ministarstvo nije dalo prethodnu suglasnost u skladu sa članom 114. Zakona o veterinarstvu FBiH.

Nadalje se u obrazloženju navodi da izmijenjene odredbe u vezi s mandatom predsjednika Komore pogoduju sadašnjem rukovodstvu jer mandat predsjednika traje neograničeno, da nacionalna zastupljenost u strukturi članica komore i njenim organima nije ispoštovana, da je samo manji broj od ukupno 142 veterinarske stanice zastupljen u Komori, te da rukovodstvo Veterinarske komore poduzima poslove za koje nikad nije dobilo suglasnosti Vlade FBiH, prioćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da, u saradnji s Veterinarskom komorom FBiH, otkloni uočene nedostatke, a Federalna uprava za inspekcijske poslove je zadužena da izvrši detaljnu kontrolu rada Veterinarske komore FBiH i o tome dostavi informaciju Vladi FBiH. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ovlašteno je da nastavi izdavati veterinarske licence i druge poslove koji spadaju u poslove javnih ovlaštenja do konačnog odlučivanja o statusu Veterinarske komore FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH - Djeca iz povratničkih sredina poslala pisma podrške našim Zmajevima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo