Regija     | 10.10.2019. 17:23 |

Grenell kaže da će Beograd i Priština morati blisko i brzo surađivati

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 10. listopada (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richardom Grenellom kako je Srbija opredijeljena za dijalog kada je u pitanju rješavanje odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je američki dužnosnik kazao da će obje strane morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost.

 "Kompromisno rješenje u interesu stabilnosti i budućnosti cijele regije može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", kazao je Vučić koji je upoznao izaslanika s pozicijom Srbije u vezi s dijalogom i položajem Srba na Kosovu, objavio je ured Predsjednika Srbije.

 Grenell je rekao da je snažno uvjerenje administracije Donalda Trumpa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mjesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni dio za osiguravanje trajnog mira.

 "Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile točke sukoba u regiji. Obje strane će morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost", istaknuo je specijalni izaslanik Grenell.

 Tijekom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenell se sastao i s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta