Regija     | 10.10.2019. 20:15 |

Štrajkalo više od 60 posto zaposlenih u osnovnim i srednjim školama Hrvatske

FENA Agencije

ZAGREB, 10. listopada (FENA) - U štrajku u školama prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske sudjelovalo je oko 68 posto zaposlenih u osnovnim i 65 posto u srednjim školama.

U osnovnim školama radilo je oko 16 posto zaposlenih a u srednjim školama njih 20 posto, podaci su kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prenosi Hina.

Podaci se odnose na zaposlenike koji rade i koji su u štrajku, a ne obuhvaćaju zaposlenike koji su na bolovanju ili iz drugih razloga nisu bili prisutni na radnome mjestu.

 

Prema podacima za jutarnju smjenu koje su ranije iznijela dva najveća školska sindikata štrajku se u četvrtak odazvalo 85 posto zaposlenih u srednjim te 89 posto zaposlenih u osnovnim školama.

Ministarstvo je objavilo te podatke nakon što su mu ih dostavili Uredi državne uprave kojima su škole dostavljale tablice o štrajku.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama održava se nakon što je u srijedu propao postupak mirenja Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te Sindikata hrvatskih učitelja i Vlade, koja je odbila zahtjev za 6-postotnim povećanjem koeficijenata složenosti poslova.

Vlada je sindikatima ponudila povećanje dodataka na plaću za dva posto od 1. listopada ove i 2 posto od prvog lipnja iduće godine, ustvrdivši da koeficijent složenosti poslova nije predmet pregovora između Vlade i sindikata, no takvu su ponudu sindikati odbili.

U četvrtak su u štrajku bile uključene sve osnovne i srednje škole, a od petka će se održavati cirkularni štrajk po županijama.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo