Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 11:43 |

Cvijanović-Sattler: Nastaviti proces evropskih integracija BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11.oktobra (FENA) - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija tog bh. entiteta ka evropskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu s principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i s punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovara s novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU ambasadorom Johannom Sattlerom, upoznala je sagovornika s političkom i ekonomskom situacijom u RS i BiH, kao i sa, kako je navedeno, trenutnom stagnacijom u procesu evropskih integracija, koja je uzrokovana činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim nivoima u BiH.

Konstatovano je da je neophodno bez odlaganja formirati novi saziv Vijeća ministara BiH, kao i vlast na nivou Federacije BiH, kako bi se obezbijedilo harmonizirano i usaglašeno djelovanje svih nadležnih institucija u BiH, što je preduslov efikasnog provođenja reformskih procesa, kao i napretka na evropskom putu, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom