Stranačke aktivnosti     | 11.10.2019. 11:52 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Banjaluci sa novim šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom. Borenović i Satler su razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH, neopohodnosti sprovođena socio-ekonomskih reformi, u cilju ubrzavanja evropskog puta zemlje.

Borenović je izrazio duboko neslaganje zbog blokade rada Parlamenta BiH od grupe poslanika novoformirane parlamentarne većine i činjenice da zbog toga na ratifikaciju čekaju brojni ugovori koji se uglavnom tiču infrastrukturalnih projekata u Republici Srpskoj i Federaciji BiH:

„Infrastrukturalni projekti, poput mosta na Savi u Gradišci, čiji početak izgradnje će otvoriti danas gospodin Satler, od ogromnog su značaja u smislu saobraćajnog, ekonomskog i svakog drugog povezivanja Srpske i BiH sa Evropom“, istakao je Borenović.

Borenović je tokom sastanka rekao da osnovni politički prioritet treba da bude izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori, te stvaranje uslova za profesionalan i objektivan rad javnih medija.

Informisao je Satlera o ogromnom problemu s kojim se čitava BiH suočava, a to je odlazak stanovništva i neophodnosti promjene ukupnog ambijenta da bi se taj negativan trend ublažio.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo