Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 13:12 |

Bira se novo rukovodstvo Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 11. listopada (FENA) - Svečana sjednica Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara na kojoj se bira novo rukovodstvo tog tijela, počela je u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Referentica za suradnju s nevladinim organizacijama Grada Mostara Sabina Memić istaknula je važnosti djelovanja Vijeća mladih Grada Mostara, podsjetivši kako Vijeće učenika čine predstavnici 22 mostarske srednje škole.

- Vijeće učenika kao formalno udruženje postoji već sedam godina, pruža podršku mladima da izraze svoje interese te da bude aktivniji građani. Na svečanoj sjednici profesorima i koordinatorima te direktorima svih srednjih škola predstavit će se rad i aktivnosti Vijeća u prethodnoj školskoj godini - kazala je Memić.

Prošlogodišnja predsjednica Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara Melissa Memić kazala je kako joj je bila čast i zadovoljstvo predstavljati srednjoškolce.

- Učenici su tijekom proteklih 365 dana sudjelovali u raznim aktivnostima i projektima koji su realizirani u suradnji s partnerima. Danas će biti izabrano novo rukovodstvo Vijeća učenika i nadam se da će tekuća godina biti uspješnija od prethodne - kazala je Melissa Memić.

Prije početka sjednice nazočnima se obratila glavna savjetnica Grada Mostar Radmila Komdina, poželjevši novom rukovodstvu Vijeća mladih Grada Mostara uspješan rad.

- Mladi se nalaze na marginama svakodnevnih događanja u gradu. Vijeće učenika srednjih škola zajedno s Vijećem mladih pokušava utjecati na poboljšanje položaja učenika u srednjim školama - rekla je Komadina.

Istaknula je kako će Grad Mostar i dalje podržavati sve što Vijeće radi te kako će nastojati razmotriti svaku inicijativu koja mu bude upućena od predstavnika mladih.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu