Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 13:30 |

Čubrilović-Ivancov: Usmjeriti se na oblasti oko kojih postoji zajednički interes

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11.oktobra (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je mišljenje da bi svi politički subjekti u Bosni i Hercegovini trebalo da se usmjere na oblasti i mjere oko kojih postoji zajednički interes, a ne da svakodnevno ističu politička pitanja oko kojih se ne slažu i u vezi kojih imaju različite stavove.

Kao pozitivan primjer, Čubrilović je istakao jučerašnje usvajanje paketa socio-ekonomskih reformi za period 2019–2022. godine, dokumenta koji je usaglašen na nivou vlada RS i Federacije BiH.

Tokom razgovara s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Petrom Ivancovim, Čubrilović je istakao da svi organi vlasti i institucije RS nesmetano funkcinišu, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Ukazao je na činjenicu da neformiranje Vijeća ministara i neefikasan rad drugih zajedničkih organa na nivou Bosne i Hercegovine, otežava realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u RS i Federaciji BiH, te je, zbog toga, u interesu svih da se konačno primjene rezultati općih izbora koji su održani prije godinu dana.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ademović s ambasadorom Sjeverne Makedonije: Postoji potreba za većom privrednom saradnjom

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel