Stranačke aktivnosti     | 11.10.2019. 14:08 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Otvoreno pismo predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović 

Predsjednice Grabar-Kitarović, Dvor na Uni je Hrvatska a nuklearni otpad je smrtonosan 

Uvažena predsjednice Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, 

Bosna i Hercegovina je suverena, međunarodno priznata država sa svim svojim karakteristikama, teritorijalnim integritetom i suvrenitetom kojeg vi na direktan način konstantno ugrožavate.

Lapsusi su česta pojava u izražavanju i uglavnom su nenamjerni ali u vašem slučaju to je očita strategija i politički diskurs po kojem vi funkcionirate. Ponavljanje grešaka nije slučajnost, to je odlika neodgovornog pristupa i bahatosti utemeljenih na nerealnom samouvjerenju.

Vaši „lapsusi“ predstavljaju sraman odnos prema Bosni i Hercegovini, odraz su podrške fašističkim principima i potpirivanju svega negativnog što se dešavalo u minuloj prošlosti na ovim prostorima. Sraman je ovaj očit pristup vašoj predsjedničkoj kampanji u kojem na krajnje nediplomatski i okrutan način ponižavate građane koji vas smatraju prijateljem, a to su građani Bosne i Hercegovine.

Vaš posljednji „lapsus“ „Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”upravo predstavlja odraz svega već navedenog. 

Umjesto ove strategije i pristupa pozivamo vas da iskoristite kraj svog mandata i da se pozabavite npr građanima Dvora na Uni koji se za razliku od Kupresa nalazi u Hrvatskoj, na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom. Naime, ako vas nisu obavijestili, u području Dvora na Uni pojedini zvaničnici Hrvatske ne kriju da žele odlagati nuklearni otpad, konkretno na lokalitetu Trgovska gora. Ne dozvolite doslovno ubijanje života na tom području i iskoristite svoj autoritet i zaštitite te ljude, prirodna i sva druga bogatstva koja bi bila uništena izgradnjom odlagališta za nuklearni otpad.

Kupres je ipak u Bosni i Hercegovini za razliku od Dvora na Uni koji je u Hrvatskoj…

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom