Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 14:43 |

Jednomjesečni pritvor zbog nezakonite nabavke i prodaje marihuane i amfetamina

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. listopada (FENA) - Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Z.M. (31) zbog sumnje da je u organiziranoj grupi, otkrivenoj u akciji CER, vršio nezakonitu nabavku i prodaju opojnih droga.

Uhićenje Z.M. izvršeno je u utorak, 8. listopada, poslije petnaestodnevnog bjekstva, a u međuvremenu je konačno potvrđena i odluka o određivanju pritvora organizatoru grupe D.Š. (30) i njegovim suradnicima, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Inače, nakon što su otkriveni i primjenom posebnih istražnih radnji nadzirani od veljače, veći broj osumnjičenika za nezakonitu nabavku i prodaju opojnih droga lišen je slobode 24. rujna u okviru policijske akcije kodnog naziva CER.

Za njih šest Tužiteljstvo Distrikta odmah nakon ispitivanja predložilo je određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, ponavljanja kaznenog djela i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, suučesnike i prikrivače, a jednako je postupilo i u slučaju Z.M. nakon njegovog uhićenja.

Njemu je po ovom prijedlogu rješenjem Osnovnog suda Distrikta izrečena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

S druge strane, pritvor u istovjetnom trajanju konačno je određen i prema organizatoru jedne od grupa D.Š. (30), te njenim članovima N.H. (25) i A.B. (25) budući da su žalbe, podnesene u njihovo ime zbog navodnih povreda prava na obranu u pritvorskom postupku, odbijene.

Inače, u pritvoru se od ranije nalaze i B.F. (52), D.M. (24) i M.I. (24), pa se broj osoba pritvorenih nakon provedene akcije CER povećao na sedam.

Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu o ovom predmetu protiv dvadeset tri osobe, te više organiziranih grupa, a istraga se provodi zbog osnova sumnje da su se od sredine prošle godine na području Distrikta i susjednih općina bavili nezakonitom nabavkom marihuane i amfetamina i njihovom prodaju većem broju osoba.

Značajne količine ovih opojnih droga pronađene su prošlog mjeseca tijekom pretresa osumnjičenih, objekata i vozila koje koriste, zajedno sa sredstvima za precizno vaganje i pakiranje, novcem od prodaje i automatskim oružjem, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana