Najave     | 14.10.2019. 09:13 |

U Sarajevu sutra počinje konferencija 'Mediji i odbrana'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Regionalna konferencija "Mediji i odbrana" počet će sutra u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, uz učešće predstavnika službi za odnose s javnošću ministarstava odbrane Norveške, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, predstavnici NATO-a iz Brisela, te Bosne i Hercegovine.

Cilj je međusobna razmjena iskustava i najboljih praksi saradnje odbrambenog resora sa medijima, iznalaženje najboljih rješenja za unapređenje regionalne saradnje u skladu sa savremenim dostignućima kroz teme koje se tiču oblasti evroatlantskih integracija i odnosa s javnošću te medijske promocije vojnog poziva.

Konferenciji, koja će trajati dva dana, prisustvovat će ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, komandantica NATO štaba Sarajevo Marti J. Bissell, mađarski ambasador u BiH Nj.E. Krisztián Pósa, te predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Parlamentarne skupštine BiH, EUFOR-a i Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH (ODC), saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Pismo medija izraelskim vlastima: Napadi na novinare su napadi na istinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo