Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 15:33 |

Tadić s predstavnicima EU4Justice o borbi protiv organiziranog kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se sa predstavnicima projekta EU4Justice - Renaudom Van Ruymbekeom, bivšim francuskim istražnim sucem specijaliziranim za složene slučajeve finansijskog kriminala i korupcije na visokom nivou, kao i ekspertom projekta EU4Justice i voditeljicom projekta u BiH Isabelle Arnal.

Središnje teme sastanka odnosile su se na suradnju u okviru razmjene iskustava i specijalističkih obuka u borbi protiv međunarodnog, organiziranog i financijskog kriminala i korupcije, s fokusom na četverodnevnu radionicu o temi "Strategije i ključni alati u istrazi kompleksnih financijskih i gospodarskih slučajeva". 

Također, razgovarano je i o aktivnostima Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije, kao i rezultatima sudjelovanja tužiteljstva u međunarodnim operacijama, u okviru suradnje sa partnerskim institucijama u inozemstvu, kao i suradnji u okviru asocijacije Eurojust i drugih nadležnih institucija.   

Bilo je riječi i o modalitetima razmjene najboljih iskustava i praksi tijekom realizacije dvogodišnjeg projekta.

S obzirom na to da je za rad na spomenutim predmetima izuzetno bitna brza i ekspeditivna međunarodna suradnja na sastanku je razgovarano o modalitetima suradnje u budućnosti. 

Radni sastanak realiziran je u okviru projekta EU4Justice "Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH", saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'