Sport     | 11.10.2019. 15:14 |

U Goraždu sutra ekipno prvenstvo BiH i Federacije u krosu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. oktobra (FENA) - Goražde će sutra biti domaćin ekipnog prvenstva BiH i Federacije u krosu. Organizator takmičenja, na kojem se očekuje više od 200 učesnika iz svih krajeva BiH, jeste državni Atletski savez u saradnji sa Atletskim klubom Goražde.

Predsjednik ovog kluba Zaim Šuman ističe da će se takmičari svih kategorija iz 16 klubova s područja cijele BiH, takmičiti na Gradskom stadionu "Midhat Drljević“.

- Na osnovu pristiglih prijava, očekuju nas nastupi najboljih bh. atletičara, s obzirom da je ovo takmičenje izborno za prvenstvo Balkana u krosu. Mi smo se pripremali već nekoliko mjeseci za organizaciju ovog takmičenja, ali s obzirom na naše bogato iskustvo, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu - ističe Šuman.

Naglašava da je želju da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja AK Goražde izrazio još krajem prošle godine, aplikacijom prema Atletskom savezu BiH.

- Kad smo osjetili da smo spremni za organizaciju ovog takmičenja sve svoje kapacitete smo usmjerili ka tom cilju i aplicirali smo. Takmičarska komisija Atletskog saveza BiH odlučila je da nama povjeri domaćinstvo. Takođe, u okviru ovog takmičenja proglasit će se i pobjedici odnosno najbolje ekipe  Federacije BiH - precizirao je Šuman.

Otvaranje prvenstva predviđeno je u 11.30 sati, nakon čega slijede i prve utrke djevojčica godišta 2003. i mlađe na 1.000 metara, a potom i dječaka istog uzrasta na 2000 metara. Juniorke i juniori takmičit će se na 4000 i 6000 metara, a seniorke i seniori na 8000 i 10.000 metara. Proglašenje najuspješnijih planirano je sutra u 16 sati.

Pokrovitelj ekipnog prvenstva BiH i Federacije u krosu je Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK, a podršku u organizaciji ovog sportskog događaja pružili su i JU Sportski centar te FK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'