Regija     | 11.10.2019. 15:23 |

Grabar-Kitarović: Nema svojatanja, problem u BiH je kršenje prava Hrvata

FENA Cvita Kusić

ZAGREB/ATENA, 11. listopada (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je u petak optužbe o navodnom svojatanju teritorija BiH za što ju je zbog izjave o Hrvatskoj "od Visa do Kupresa" optužila stranka predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića.    

 "U BiH problem nije nepostojeće svojatanje teritorija, nego majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda", navodi se u reakciji iz ureda hrvatske predsjednice.

 Grabar-Kitarović kaže kako Hrvati imaju dvije domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, dodaje se u priopćenju. 

 Komšićeva stranka Demokratska fronta (DF) optužila je u petak Kolindu Grabar Kitarović da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet BiH optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.

 DF u priopćenju navodi kako smatra "skandaloznom" izjavu hrvatske predsjednice nakon utakmice Hrvatske i Mađarske u Splitu.

 "Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila: 'A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska", poručuje DF. 

 DF je također ocijenio kako nije u pitanju nepoznavanje zemljopisa, nego da je riječ o izravnom napadu na suverenitet i teritorijalni integritet susjedne zemlje Bosne i Hercegovine, što se, kako ističu, ne može opravdati ni predsjedničkom utrkom za novi mandat, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća kralju Kraljevine Maroko nakon razornog zemljotresa

Komšić i Bećirović razgovarali sa Rosensaftom o holakustu i genocidu

Komšić: Čekamo prijedlog Bećirovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo