Ekonomija     | 11.10.2019. 17:54 |

Bilateralni sastanak Dalipagića i Butkovića u Gradišci

FENA Saopćenje

GRADIŠKA, 11. listopada (FENA) - Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković održali su u Gradišci bilateralni sastanak na kojem su se, u vezi Sporazuma o delegiranju odgovornosti u zračnom prometu, usuglasili da će hrvatska strana u najkraćem roku imenovati povjerenstvo s ciljem otvaranja pregovora s povjerenstvom BiH.

Zatim se očekuje usuglašavanje teksta ovog sporazuma, koji će, u što kraćem roku, biti potpisan.

Također, usuglašeno je da u što kraćem razdoblju Bosna i Hercrgovina i Hrvatska imenuju povjerenstva za izradu elaborata za osposobljavanje Unske pruge i povjerenstva zaduženog za uspostavu željezničkih graničnih prijelaza.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH se obvezalo da će poduzeti sve potrebne mjere na izgradnji zajedničkog graničnog prijelaza na mostu na rijeci Savi kod Svilaja, a koji će se privremeno nalaziti na hrvatskom teritoriju. U navedeno će biti uključene sve nadležne institucije BiH i Hrvatske.

S druge strane, predstavnici hrvatskog ministarstva su predložili sastanak u Sarajevu u vezi s izgradnjom brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude, a kako bi se ista uvrstila na sveobuhvatnu mrežu europskih koridora, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Početkom oktobra u Sarajevu 6. digitalni samit Zapadnog Balkana

Ministri Forto i Butković: Obnova mosta Brčko-Gunja i unapređenje željezničkog prometa

Kinezi žele finansirati i graditi prometnu infrastrukturu u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo