Najave     | 13.10.2019. 12:21 |

U Sapni počinju radovi na izgradnji stambenih jedinica za 18 raseljenih porodica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - U općini Sapna sutra će biti ozvaničen početak radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta (18 stambenih jedinica), u okviru Projekta CEB II „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“, kojeg na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ukupna planirana vrijednost ovog objekta u Općini Sapna iznosi oko 668.000 eura, od čega je skoro 540.000 eura kreditnih sredstava koje je osiguralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Općina je osigurala zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole i usluge nadzora nad izvođenjem radova u vrijednosti od oko 130.000 eura.

Kako je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica najavljeno, početku izvođenja radova prisutvovat će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Edina Imamović, direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković, te predstavnici resornog kantonalnog ministarstva, općinskih vlasti u Sapni i predstavnici CRS-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lendo: Neka vjera u Boga i radost Uskrsa budu putokaz prema jačanju zajedništva i povjerenja

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom