Kultura     | 12.10.2019. 11:02 |

Premijerna izvedba kazališne predstave o Alakesi Šantiću

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Predstava "Što te nema…", autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, izvedena je premijerno u petak na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u okviru kulturne manifestacije Šantićeve večeri poezije.

Riječ je o prvom koprodukcijskom projektu Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke. Izvršni producent je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ''Prosvjeta'' - Gradski odbor Mostar.

U predstavi ''Što te nema...'' po prvi put je na kazališne daske postavljen dio života velikog mostarskog pjesnika Alekse Šanitća.

''Što te nema...'' donosi nesretnu ljubavnu priču Alekse Šantića i Anke Tomlinović, balkanskog Romeoa i Julije, ali i slike iz života pjesnika, kao i tadašnjeg Mostara.

U predstavi igraju glumci tri pozorišne kuće: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac iz Narodnog pozorišta Mostar te Ivan Skoko iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. U predstavi igraju i harmonikaš Elmedin Balavac te djeca iz "Prosvjete" Aljoša Golo i Aleksa Krulj.

Scenograf predstave je Dragana Purković Macan, a kostimograf Ivana Ristić.

Nakon premijere u Narodnom pozorištu, slijedi izvedba u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. listopada te u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 18. listopada.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana