Stranačke aktivnosti     | 14.10.2019. 09:11 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Rukovodstvo Naroda i Pravde, predvođeno predsjednikom stranke Elmedinom Konakovićem i političkim direktorom Kemalom Ademovićem, posjetilo je Bihać i Unsko-sanski kanton. Ova posjeta dio je nastojanja rukovodstva stranke da ostvari čvrstu komunikaciju sa članovima Naroda i Pravde na terenu, kao i da daju doprinos boljem organiziranju stranke u svim dijelovima domovine Bosne i Hercegovine.

Narod i Pravda od ranije ima aktivne članove u Bihaću i drugim dijelovima Unsko-sanskog kantona, a ova posjeta bila je i prilika da se uruče članske karte članovima stranke koji ih nisu preuzeli ranije.

Osim toga, rukovodstvo Naroda i Pravde zajedno sa domaćinima posjetilo je i Muzej 5. korpusa – Mehrudin Dedić. Muzej 5. korpusa Mehrudina Dedića je istinski čuvar sjećanja na herojsku, pravednu i časnu odbrambeno-oslobodilačku borbu boraca i jedinica 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, stalno upozoravajući da izgubljeni životi nisu uzalud. Njegov osnivač je rahmetli Mehrudin Dedić, istaknuti pripadnik 5. korpusa, koji je cijeli život posvetio sakupljanju predmeta i čuvanju sjećanja na herojsku bornu Krajišnika. Bez značajnije pomoći države i institucija, Mehrudin je ličnim zalaganjem uspio ostaviti trajni spomenik o časnoj borbi Armije RBiH o kome se, nakon tragične pogibije Mehrudina ove godine, brine njegova porodica.

Narod i Pravda nastavit će i u narednom periodu sa organiziranjem novih lokalnih struktura stranke, kao i sa edukacijom i komunikacijom lokalnih rukovodstava i članova.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom