Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 10:15 |

Predstavljanje Kompleta za opismenjavanje djece oštećenog vida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Povodom "Međunarodnog dana bijelog štapa", u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru sutra će biti predstavljen Komplet za opismenjavanje djece/učenika oštećenog vida "Od slova do slova".

Tri kompleta za opismenjavanje djece oštećenog vida bit će predata predstavnicima Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar, Centra za razvoj inkluzivnih praksi Bihać i Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Koordinatorica projekta Ljuljeta Kurbašić iz "Udruženja za afirmaciju društvenih vrijednosti" kazala je da je komplet neizostavno sredstvo za kvalitetnu inkluziju djece oštećenog vida u redovne nastavne procese i predstavlja osnovni alat za efektivno i metodološki adekvatno opismenjavanje.

- Komplet s kombiniranim početnicama je inovativan i prvi put urađen u Bosni i Hercegovini, a pojedini njegovi dijelovi su inovativni i na globalnom nivou poput Didaktičkog kompleta Pre-Edu Braille - dodala je.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se u svijetu 15. oktobra, a predstavljanje kompleta organiziraju Udruženje za afirmaciju društvenih vrijednosti iz Sarajeva, Fond otvoreno društvo BiH i Javna ustanova "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ombudsmeni za ljudska prava pozivali institucije da jačaju položaj slijepih i slabovidnih lica

U Bugojnu obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Promocijom knjige obilježen Dan bijelog štapa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo