Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 11:17 |

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u Tuzli obilježilo Dječiju nedjelju

FENA Saopćenje

TUZLA, 14. oktobra (FENA) - Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u Tuzli obilježilo je danas Dječiju nedjelju te ukazalo na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta.

Iz Udruženja ističu da su za djecu pripremili bogat program, kreativne radionice, igrokaze, projekcije filmova, ali i neizostavno jedenje torte.

Posebno ih raduje što su sa njima danas slavile i doktorica i sestre sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla. Zahvalili su osoblju Edukacijskog centra Nahla - Tuzla koji su im ustupili sve prostorije te Udruženju građana "Sretno dijete" što su pripremili radionicu i bili svim srcem dio današnje priče.

- Izmamili smo milion dječijih osmijeha, jer to je ono neprocjenjivo pravo koje trebaju imati, pravo na iskren osmijeh - kazali su iz Udruženja.

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine, a cilj je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i informiranje šire javnosti o potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka u Tuzli. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo