Sport     | 14.10.2019. 20:18 |

Prosinečki: Ponoviti kvalitetnu igru iz meča s Finskom

FENA Saopćenje

ATINA, 14. oktobra (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, pred sutrašnju utakmicu sa selekcijom Grčke u Atini u kvalifikacijama za EURO 2020., izjavio je da očekuje da njegova ekipa ponovi kvalitetnu igru iz meča s Finskom. 

- Grčka ima novog trenera, dosta novih igrača i sigurno žele da se pokažu u najboljem svjetlu. Oni će sutra dati sve od sebe, ko god da bude nastupio. Neće to biti laka utakmica za nas. Mi ćemo pokušati da igramo u visokom ritmu, jer na taj način smo pobijedili Finsku. Svi su igrali kao jedan i borili se. Bilo je to veoma kvalitetno i jedino tako možemo pobijediti i sutra. Naravno, nije isto igrati na svom terenu i u gostima, ali mi ćemo uraditi sve kako bismo osvojili tri boda - kazao je Prosinečki na pes-konferencija večeras na stadionu OACA u Atini.     

Selektor je potvrdio da neće moći da računa na povrijeđenog Tonija Šunjića, ali i da je upitan nastup još nekih igrača.   

- Višća i Kvržić takođe imaju problema, pa ćemo nakon večerašnjeg treninga vidjeti koga ćemo sve imati na raspolaganju. Tražićemo najbolje solucije i večeras ćemo znati ko će nastupiti. Ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu - rekao  je Prosinečki.

Kapiten Miralem Pjanić je izjavio da Grci imaju dosta novih imena i mladih igrača koji žele da se dokažu.

- Nikad nije bilo lako igrati s Grčkom, posljednji susreti su završavali neriješenim rezultatom. Težak meč nas očekuje i sutra. Bez obzira na promjene u njihovom sastavu ne smijemo ih potcijeniti. Mi moramo biti svjesni da nam samo pobjeda odgovara i samo sa tri boda iz sutrašnje utakmice možemo biti zadovoljni  - izjavio je Pjanić.

Susret Grčka - BiH igrat će se sutra od 20.45 sati na stadionu OACA u Atini.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Hiljade ljudi na protestima u Grčkoj zbog smrtonosne željezničke nesreće

Sniježno nevrijeme zatvorilo prodavnice i škole u Atini, prekinulo saobraćaj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo