Bosna i Hercegovina     | 15.10.2019. 11:56 |

Upoznavanje građana RS o zakonu o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15. oktobra (FENA) - Republika Srpska kroz Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju ima odličan zakonski okvir koji reguliše tu oblast, a u narednom periodu potrebno je raditi na upoznavanju šire javnosti sa njegovim odredbama te mehanizmima zaštite koji pruža građanima - rekao je entitetski ministar pravde Anton Kasipović.

Tokom razgovora s novoimenovanom šeficom Misije OSCE-a u BiH ambasadoricom Ketlin Kavalek, Kasipović je govorio o rezultatima rada i aktivnostima koje je resorno ministarstvo provelo u proteklom periodu, te zakonskim i podzakonskim aktima koji su predviđeni u ovoj godini, među kojima je rad na Zakonu o ispitivanju porijekla imovine.

S obzirom da je Ministarstvo pravde nosilac i koordinator svih antikorupcijskih aktivnosti u RS ovom prilikom je, kako je saopćeno, istaknuta odlična dosadašnja saradnja na polju borbe protiv korupcije.

Kasipović je istakao da je resorno ministarstvo u potpunosti opredijeljeno za saradnju, te provođenje zajedničkih projekata i antikorupcionih aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje i prevenciju borbe protiv korupcije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Ukrajina odobrila imenovanje novog čelnika abtikorupcijske agencije

U Sarajevu regionalna konferencija 'Jugoistočna Evropa - zajedno protiv korupcije'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'