Bosna i Hercegovina     | 15.10.2019. 13:08 |

U Sarajevu počela konferencija koordinatora za poslove mjesnih zajednica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. listopada (FENA) - Zajednička konferencija Mreže praktičara/koordinatora iz jedinica lokalne samouprave za poslove mjesnih zajednica počeo je u utorak u Sarajevu u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije BiH i Saveza opština i gradova Republike Srpske.

 Konferencija se održava uz potporu Projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", koji financiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program ujedinjenih naroda - UNDP.

 Prisutnima su se obratili Aco Pantić, glavni tajnik Saveza opština i gradova RS i Vesna Travljanin, direktorica SOG FBiH.

 "Uloga mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih nepogoda" tema je skupa na koji su pozvane sve jedinice lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine.

 Na sastanku će biti predstavljen zakonski okvir s posebnim naglaskom na prava i dužnosti građana u sustavu zaštite i spašavanja, kao i trenutni planovi za zaštitu od prirodnih nepogoda.

 Pored toga, sudionicima će biti prezentirane prilike i mogućnosti za unapređenje uloge mjesnih zajednica u pripremama i provođenju mjera zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, kao i Analiza na temu smanjenja rizika od katastrofa, izvijestili su iz SOG FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu