Kultura     | 15.10.2019. 13:41 |

Milas i Čiča: Napredak nastavlja njegovati hrvatski identitet

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. listopada (FENA) - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sastao se s izaslanstvom Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak predvođenog predsjednikom Nikolom Čičom.

 Uz predsjednika, u izaslanstvu su bili i član Središnje uprave HKD Napredak Ivica Kovačević, povjerenik HKD Napredak Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac te voditeljica Stručne službe HKD Napredak Dragana Radić Poljo. Sastanku je nazočila i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić.

 Na sastanku, Čiča je upoznao Milasa s planiranim aktivnostima i prioritetima koje je nova uprava društva postavila pred sebe u narednom razdoblju, naglasivši prvenstveno zadržavanje i aktivno uključivanje mladih u rad društva.

 "Napredak ima značajnu ulogu i težinu diljem Bosne i Hercegovine, osobito u lokalnim zajednicama, na što smo posebno ponosni", istaknuo je Čiča, dodavši kako će društvo nastaviti njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju diljem svijeta. Zahvalio je državnom tajniku za svu pomoć i podršku koju je Središnji državni ured za izvan RH do sada pružao i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

 Milas je čestitao Čiči i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak na nedavnom imenovanju istaknuvši kako Središnji državni ured za Hrvate izvan RH ima za cilj unaprjeđivati suradnju i tražiti rješenja koja će polučiti dugoročni benefit i pomoć opstanku Hrvata u BiH.

 Državni tajnik je pohvalio dosadašnji rad i djelovanje jednog od najvećih kulturnih društava u Europi te iskazao potporu budućim projektima Napretka, napose njegovih podružnica koje rade kvalitetne kulturne projekte.

 Dodao je kako su Upravi Društva vrata Središnjeg državnog ureda uvijek otvorena za prijateljsku komunikaciju, na razini uzajamnog povjerenja i poštovanja, poželjevši im puno uspjeha u budućem radu, navodi u priopćenju Ured za informiranje HKD-a Napredak.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Europski put BiH: U iščekivanju pozitivnog izvješća EK

Čović i Milas posjetili HNK Mostar – video materijal

Milas u Središnjoj Bosni: Ne možete od ljudi tražiti da ostanu ako im ne date osnovno za život

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'