Ekonomija     | 15.10.2019. 15:12 |

Počela škola poduzetništva Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Udruženje „Idea“ i ove godine pod pokroviteljstvom sarajevske Općine Centar organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“.

Realizacija tog projekta započela je u ponedjeljak, a trajat će do 8. novembra ove godine. Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju startup biznisa.

Projekt je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Predavanja su podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu počela je jučer, a traje do 18. oktobra, za drugu od 21. do 25. oktobra, za treću od 28. oktobra do 1. novembra, a za četvrtu od 4. do 8. novembra ove godine.

Predstavnik Udruženja „Idea“ Almir Peštek jee zahvalio Općini Centar bez koje, kako je istakao, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat.

- Putem predavanja i radionice naši polaznici dobivaju osnovna znanja iz poduzetništva što je vrlo značajno osobama koje planiraju pokrenuti samostalni biznis. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja zaista ulaže u mlade ljude na način da obezbjeđuje značajna sredstva za finansiranje start up projekata. Po završetku seminara mi ćemo raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika - istakao je Peštek.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu