Sport     | 15.10.2019. 15:15 |

Konaković primio talentovanu stonoteniserku Biogradlić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas reprezentativku Bosne i Hercegovine u stonom tenisu Džanu Biogradlić i njenu trenericu Amelu Hadžiahmetović. 

Konaković je Džani obećao finansijsku podršku za njeno učešće na narednim takmičenjima, saopćeno je iz Kantona Sarajevo. 

Po riječima Hadžiahmetović, ova mlada teniserka će do Evropskog prvenstva preuzeti kapitensku traku juniorske ženske reprezentacije. Na posljednjem državnom seniorskom prvenstvu bila je treća, a posljednje  tri godine postiže odlične rezultate na Međunarodnim stonoteniskim turnirima  (ITTF), te izuzetno dobro kotira na svjetskoj i evropskoj rang listi.

Najavljeno je da u novembru ide u Mađarsku na ITTF turnir na kojima skuplja bodove za buduća takmičenja, a naredne godine planirala je da učestvuje na takmičenjima u Češkoj, Rumuniji i Italiji.

- Uvijek nastojimo nagraditi talentovanu djecu koja postižu odlične rezultate, posebno jer ste vi naša stonoteniska nada, a nije lako baviti se sportom i u tome biti najbolji, a paralelno pohađati Prvu gimanziju i tu imati dobre ocjene - poručio je Konaković.

Na kraju prijema bilo je riječi o međunarodnom stonoteniskom turniru kojeg bi u martu naredne godine pod pokroviteljstvom Skupštine KS organizovao stonoteniski klub "Spin 2012". 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Konaković sutra u New Delhiju na glavnoj indijskoj konferenciji o geopolitici i geoekonomiji

MVPBiH - Lažne vijesti o ministru Konakoviću štetne za reputaciju BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu