Kultura     | 16.10.2019. 08:37 |

U Sarajevu konferencija 'Kreativna BiH za Kreativnu Evropu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Konferencija "Kreativna BiH za Kreativnu Evropu" bit će održana sutra u Umjetničkoj galeriji u Sarajevu, kako bi se obilježio završetak kampanje Ureda Evropske unije u BiH i Info centra EU u BiH koja promoviše rezultate podrške Evropske unije sektoru kulturnih i kreativnih industrija Bosne i Hercegovine.

Kampanja je predstavila postignuća projekata i inicijativa Evropske unije s ciljem unapređenja saradnje u sektoru kulture i kreativnih industrija, kao i mogućnosti za dalju saradnju na tekućim i budućim projektima koje podržava Evropska unija.

Konferencija će okupiti korisnike sredstava Evropske unije u oblastima filma, književnosti, teatra i kulturnog naslijeđa kako bi se predstavila podrška EU i omogućila platforma za umrežavanje i razmjenu ideja.

Tema konferencije su projekti, inovativne metode daljeg obrazovanja i promocija partnerstava u ovoj oblasti.

Diskusija o razvoju politika ilustrirat će priče o uspjehu, kao i buduće izazove. Tokom konferencije bit će otvorena izložba "Ljudi i mjesta Bosne i Hercegovine" Imrane Kapetanović i Filipa Andronika, saopćili su organizatori. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

U maju Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo