Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 09:41 |

Sastanak posvećen životnim stilovima mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Radni sastanak „Akreditacija Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka – Sljedeći koraci“, bit će održan 17. i 18. oktobra u  Sarajevu.

Sastanak sa predstavnicima ministarstava za obrazovanje i rad sa mladima, pedagoških zavoda, srednjih škola, partnerskih nevladinih i vladinih organizacija se održava u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta "Muškarci i dječaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilјa među mladima na Balkanu" koje podržavaju Vlada Švajcarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

Jedna od glavnih tema sastanka bit će razmjena primjera najbolјe prakse na primjeru „Program Y“ koji je akreditovan i izvodi se u sklopu časova odjeljenske zajednice u Hercegovačko-neretvanskom i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Program ima dozvolu da se koristi u srednjim školama u Republici Srpskoj, te se koristi u Sarajevskom i Srednjebosanskom kantonu.

Bit će prezentirani rezultati istraživanja koji se tiču stavova mladih prema ekstremizmu mladih i stavova šire populacije stanovništa o potrebi uvođenja edukacije o zdravim životnim stilovima, promovisanju nenasilja i rodne ravnopravnosti u školama, najavili su organizatori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Otvorenje Regionalnog omladinskog kampa liderstva - Budućnost za mlade

CARE trogodišnjim projektom osnažio pet socijalnih preduzeća u BiH

Sastanak devet NVO u okviru projekta unapređenja socijalnih usluga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'