Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 16.10.2019. 10:17 |

ABA 2 liga – Košarkaši OKK Slobode u Nikšiću traže prvu pobjedu

FENA

TUZLA, 16. oktobra (FENA) – Košarkaši OKK Slobode na početku sezone nanizali su tri poraza – dva u ABA 2 ligi, te jedan u prvenstvu BiH.

Večeras u okviru 3. kola ABA 2 lige gostuju u Nikšiću, gdje će protiv Sutjeske pokušati doći do prve pobjede.

- Otvorili smo sezonu jako loše. Igramo obranu ispod svakog nivoa i interes nam je da se tu popravljamo. Imamo novi i jako mladi tim i naši dosadašnji nastupi bili su puni želje, ali bez naplate. Bili smo loši u obrambenom skoku, odbrani „1 na 1“ i defanzivnoj tranziciji. Tako ne možemo biti konkurentni jakim i iskusnim rosterima protivnika – izjavio je trener Josip Pandža uoči susreta u Nikšiću.

Za domaću ekipu kaže da je sastavljena od velikog broja kvalitetnih domaćih igrača, među kojima su i dva reprezentativca BiH, Knežević i Sejfić.

- Sjajno su se uklopili u ekipu Sutjeske koja ima odličnu povezanost s publikom. Jaki su na domaćem terenu i neće nam biti ugodno igrati. Međutim, interes nam je da ispravljamo loše stvari iz prva dva kola, tako da u Nikšić ne idemo sa „bijelom zastavom“ – naglasio je Pandža.

Da je ekipa ušla u rezultatsku krizu, ali  da će sigurno izaći iz nje, mišljenje je i krilnog centra, Fahrudina Mangafića.

- Pred nama je teško gostovanje. Riječ je o kvalitetnoj ekipi s ozbiljnim rosterom. Zbog toga nemamo pravo na opuštanje. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice rezultat sigurno neće doći u pitanje – kaže Manjgafić.

Utakmica Sutjeska – OKK Sloboda igra se večeras u Sportskom centru Nikšić od 19.00 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana