Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 10:28 |

Crnadak primio u nastupne posjete ambasadore Švedske, Koreje i Pakistana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je jučer u odvojenim nastupnim posjetama veleposlanicu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist, veleposlanika Republike Koreje za BiH sa sjedištem u Zagrebu Kim Dong-chana i veleposlanika Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Khalida Raoa. 

Na sastanku s veleposlanicom Kraljevine Švedske u BiH Johannom Strömquist naglašena je snažna potpora Švedske Bosni i Hercegovini na putu ka europskim integracijama. Ministar Crnadak je ukazao na činjenicu da posljedice zastoja u procesu formiranja vlasti na državnoj razini te nefunkcioniranje Parlamentarne skupštine BiH izravno utječu na svakodnevni život ljudi. Sugovornici su se složili da na europskom putu BiH mora više učiniti kada je riječ o reformskim procesima, vladavini prava i borbi protiv korupcije. 

Ministar Crnadak je na sastanku s novoimenovanim veleposlanikom Republike Koreje istaknuo da su politički odnosi između dvije zemlje dobri, naglašavajući da postoji prostor za unapređenje ekonomske suradnje. U tom cilju ministar i veleposlanik Dong-chan su se složili da je neophodno što prije potpisati Sporazum o ekonomskoj suradnji, te formirati Zajednički komitet za ekonomsku suradnju između dvije zemlje. Konstatirano je da sve veći broj korejskih turista dolazi u BiH, te da najviše posjećuju Međugorje. Ministar Crnadak je rekao da bi za korejske turiste mogli biti interesantni i veći gradovi koji u BiH bilježe porast turista, kao i zimski turistički centri. 

Tijekom susreta ministra Crnatka i veleposlanika Islamske Republike Pakistan Muhammada Khalida Raoa ocijenjeno je da su odnosi Pakistana i Bosne i Hercegovine dobri i bez otvorenih pitanja, kao i suradnja na međunarodnom polju. Iskazana je mogućnost za unapređenje suradnje, posebice kada je riječ o ekonomskim odnosima i povećanju trgovinske razmjene. Razgovarano je i o regionalnoj suradnji te situaciji u Kašmiru. Veleposlanik Pakistana izrazio je potporu reformskim procesima i europskim integracijama u BiH. 

Ministar Crnadak je poželio dobrodošlicu novoimenovanim veleposlanicima Strömquist, Dong-chanu i Khalid Raou u BiH kao i uspješnu diplomatsku misiju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta