Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 10:59 |

Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16.oktobra (FENA) - Predstavnici Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS-a i kotorvaroške općinske uprave potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke.

Vrijednost ugovora, kako je saopćeno, iznosi 763000 maraka.

Zamjenik direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće s ovim ljudima, koji su, kako je navedeno u saopćenju, konačno dočekali da se krene s obnovom njihovih domova.

Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, istakao je Juričević.

Dodaje kako je ovim projektom, vrijednim više od sedam miliona maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 općina i gradova RS te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

U lokalnoj upravi kažu da će u skladu sa svojim nadležnostima obezbjediti neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hurtić: Država mora garantirati sigurnost povratnicima u cijeloj BiH (VIDEO)

Isak od Karana zatražio je da poduzme mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na zaštitu povratnika u RS

Dizdar potpisao ugovore s poslodavcima o sufinansiranju plata povratnicima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo