Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 12:51 |

U Mostaru obilježen Tjedan talijanskoga jezika

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 16. listopada (FENA) – U okviru sedme sezone talijanske kulture u BiH, u Mostaru je u srijedu obilježen Tjedan talijanskoga jezika na temu "Talijanski jezik na teatarskoj sceni".

Tim povodom na Filozofskom fakultetu SUM-a predavanja o talijanskoj tradiciji teatra i glazbe održali su prof. dr. sc. Antonio Rostagno i prof. dr. sc. Sonia Bellavia sa Sveučilišta La Sapienza.

Veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi, koji je ujedno otvorio Dan talijanskoga jezika na Filozofskom fakultetu, istaknuo je vrlo dobru suradnju kako s mostarskim sveučilištem i Filozofskim fakultetom tako i s univerzitetima u Banjoj Luci i Sarajevu.

Naveo je da još ima mjesta u dodatnoj suradnji kako bi se proširilo i znanje talijanskoga jezika.

Talijanski veleposlanik izrazio je zadovoljstvo odzivom studenata za učenje talijanskoga jezika te napomenuo kako je iz BiH na talijanskim sveučilištima zadnjih godina na razmjeni više od stotinu studenata.

 Mišljenja je da Italija mladim ljudima u BiH može puno ponuditi i na kulturnoj i ekonomskoj razini.

Poznavanje talijanskog jezika je, kaže veleposlanik, ujedno prilika mladim ljudima da rade s talijanskim turistima koji dolaze u Mostar i BiH.

 - Također, Italija je drugi najveći trgovački partner BiH pa je danas u BiH više od 12 000 ljudi zaposleno u talijanskim tvrtkama - napominje on.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Sanja Bijakšić izrazila je zadovoljstvo što su domaćini jedne ovakve kulturne manifestacije.

Istaknula je jako veliku zainteresiranost studenata te nadu se da će ih talijanski profesori dodatno animirati da nastave sa svojim entuzijazmom i studijem talijanskoga jezika.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo