Sport     | 16.10.2019. 14:22 |

Dujmović primila najboljeg bh. atletičara Amela Tuku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) – Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović upriličila je danas prijem za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku, osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Dujmović je Tuki čestitala na izvanrednom uspjehu koji mu je osigurao titulu trenutačno najuspješnijeg sportaša u BiH, te mu poželjela uspješan nastavak karijere.

Istakla je pritom kako je Tuka, svojim rezultatima, na najbolji način promovirao Bosnu i Hercegovinu koja ima mnoštvo talentiranih mladih sportaša.

- U skladu s mogućnostima na nama je da podržimo ne samo uspješne sportaše već i razvoj sporta općenito kao način zdravog odrastanja i razvoja mladih. Naš najbolji atletičar pokazao nam je da je uz puno truda i rada moguće ostvariti sve snove i svrstati se među najbolje u svijetu - kazala je Dujmović. 

Tuka se zahvalio Dujmović na prijemu i čestitkama te naglasio kako mu je želja nastaviti blistavu sportsku karijeru kojom je već dosad ispisao najljepše stranice bh. sporta, saopćeno je iz federalnog ministarstva kulture i sporta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva kulture i sporta i Arhitektonskog fakulteta (VIDEO)

Federalno ministarstvo kulture i sporta - Sidranov život je bila riječ

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler na sastanku u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu