Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 14:25 |

Bogat kulturno-koncertni program povodom obilježavanja 50. rođendana Skenderije

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Centar Skenderija ove godine slavi 50. godišnjicu rada, a tim povodom krajem novembra i početkom decembra ove godine bit će upriličen bogat kulturni i koncertni program.

Program je na današnjoj konferenciji za medije najavio direktor KSC Skenderija Amer Kapo istaknuo je da će program 50-godišnjice Skenderije zasigurno obogatiti turističku ponudu Sarajeva.

Prva manifestacija će biti održana 28. novembra u 20 sati, kada će u dvorani "Mirza Delibašić" Dragan Marinković Maca održati predstavu "Kakva ti je žena takav ti je život". 

Na rođendan Skenderije 29. novembra, u okviru centralne manifestacije koncerte će održati Haris Džinović i turski DJ i haus producent Mahmut Orhan. Džinovićev koncert u dvorani "Mirza Delibašić" počinje u 20 sati, dok će Orhan u "Domu mladih" nastupiti od 22 sata. 

- Centralna manifestacija će obuhvatiti bogat program, a između ostalog posjetiocima će biti prestavljeno 50 godina rada Skenderije. Posebno za taj program ćemo postaviti tribinu koja je korištena 1969. godine na otvaranju Skenderije - kazao je Kapo. 

Dan kasnije, 30. novembra, nastupit će grupa S.A.R.S., čiji je koncert zakazan u "Domu mladih" od 21 sati. 

Za isti dan, poznati bh. dirigent Emir Nuhanović najavio je Muzičko-scenski spektakl sa više od 250 domaćih i stranih izvođača "Carmina Burana", u organizaciji fondacije "Amadeus". Kako je kazao, ova izvedba "Carmina Burane" nije do sada viđena, a premijerno će biti prikazana u Skoplju i Sarajevu. 

- Nakon rata ovaj oblik Carmina Burane nismo vidjeli u Sarajevu, a ovo je najbolja verzija trenutno u Evropi, u izvedbi nacionalne opere i baleta iz Sjeverne Makedonije. Premijeru u Skoplju će imati 27. a u Sarajevu 30. novembra. Nakon toga ova predstava će imati turneje u Turskoj i Kini - rekao je Nuhanović. 

Predstava "Dame biraju" će biti održana 1. decembra u 20. sati u dvorani "Mirza Delibašić".

Karte za događaje u organizaciji KSC Skenderija puštene su u prodaju danas, dok će od sljedeće sedmice u prodaju biti puštene karte za "Carminu Buranu". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Međunarodni sajam knjiga od 17. do 22. aprila u Centru Skenderija

Šest utakmica na programu 29. memorijala "Asim Ferhatović Hase"

Forto: Zajedno za novi život Skenderije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo