Ekonomija     | 16.10.2019. 16:39 |

Džaferović - Dong-chan:Podstaknuti trgovinsku razmjenu i ulaganja R Koreje u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje sa sjedištem u Zagrebu Kima Dong-chana.

Džaferović mu je poželio dobrodošlicu, uz konstataciju da dvije države imaju otvorene i prijateljske odnose, koji daju dobre osnove za značajniji razvoj saradnje.

Sagovornici su se suglasili o potrebi ubrzanja zaključenja Sporazuma o ekonomskoj saradnji, kojim bi se podstaknuli veća trgovinska razmjena i korejanska ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Dong-chan naglasio je da će se potpisivanjem tog sporazuma stvoriti uvjeti i za formiranje Mješovitog poslovnog vijeća u cilju razvoja ekonomskih odnosa dviju država.

Član Predsjedništva BiH Džaferović iskazao je zahvalnost za realizaciju ekonomske razvojne saradnje, kojom je izvršena modernizacija bolnica u Bosni i Hercegovini.

Posebna pažnja tokom razgovora je posvećena proširenju saradnje i odnosa u oblasti turizma – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasador Slovačke Hloben posjetio CIKBiH: Unaprijediti izborni proces uvođenjem novih tehnologija

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Džaferović: Pridržavati se Ustava FBiH u procesu formiranja Federalne vlade

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom