Stranačke aktivnosti     | 16.10.2019. 16:45 |

Saopćenje za javnost NB-a

FENA Saopćenje

Bakir popušta Dodiku i Čoviću - Bošnjaci i BiH ponovo podređeni

Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da će “stvari u Bosni i Hercegovini biti status quo sve dok Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državom te da se ne može načeti ili rasturiti ustavnopravni konstrukt države BiH”, predstavlja vrhunac političkog diletantizma, ali i licemjerja prema svim građanima naše zemlje. Ovu je izjavu Bakir Izetbegović dao u komentaru najave da Šarović i Borenović rade na tome da se u BiH napravi nova većina, bez Dodikovog SNSD-a.

I prošli put, prije nekoliko mjeseci su ovakve najave i pokušaje Šarovića ‘minirali’ upravo Izetbegović, Džaferović i drugi članovi vrha SDA, koji ni tada nisu podržali pokušaje da BiH izađe iz krize, u koju su je upravo i doveli Dodik, Izetbegović i njihov treći, strateški partner Dragan Čović. Dodik i Čović su to uradili tako što su za formiranje nove vlasti postavili maksimalističke i ucjenjivačke zahtjeve koji znače nepoštavanje Ustava i zakona naše države, što je neprihvatljivo, a Izetbegović i njegova uska i kratkovidna politika tako što je davajući nalog poslanicima iz svoje stranke, SDA, u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasao za četvrtog Dodikovog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, i davajući nalog zastupnicima iz svoje SDA, u Skupštini Zeničko- dobojskog kantona, glasao za četvrtog Čovićevog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH i time praktično čitavu državu predao u ruku Dodika i Čovića.

Cijena za Izetbegovića je bila pozicija potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske za člana SDA Senada Bratića i SDA Vlada u Zeničko- dobojskom kantonu koju predvodi Mirza Ganić. U međuvremenu je Dodik smijenio Bratića, Ganić je još uvijek premijer ZDK, a Izetbegović ‘čuva BiH’, tako što zagovara stanje status quo sve dok se Dodik i njegov SNSD nešto ne odluče i dok se u paketu ne ‘riješi i rušenje aktuelne vlade u Kantonu Sarajevo’ kako je prije nekoliko dana izjavio predsjednik SDA. Da je bilo političke mudrosti i širine kod Bakira Izetbegovića, nikada ne bi dozvolio da država Bosna i Hercegovina zavisi od neke volje Dodika ili bilo kojeg drugoga pojedinca, a sve zarad dvije fotelje, Bratića na nivou entita RS i Ganića na kantonalnom nivou. To je istina koju građani naše zemlje trebaju znati. Umjesto da odgovara i položi račun za ovakvu podaničku politiku i jačanje dvojca Dodik- Čović, Izetbegović svaki pokušaj da izađemo iz krize ruši i navikava ljude u BiH da je normalno da živimo u status quo, kojega je i on svjesno napravio, dok se ova zemlja urušava, iz nje masovno bježi narod i postajemo zemlja staraca kojoj su perspektivu ukrali i ubili upravo Bakir Izetbegović i njegovi strateški politički partneri Dodik i Dragan Čović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo