Bosna i Hercegovina     | 17.10.2019. 09:38 |

Okončan projekt stambenog zbrinjavanja romskih porodica u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 17. oktobra (FENA) - U naselju Bristovi kod Bugojna izvršena je primopredaja stanova za tri romske porodice, i nove prostorije koje će ubuduće koristiti udruženje Roma i predstavnici mjesnih zajednica Bristovi, Vrbas I i Vrbas II.

Na taj način, privedena je kraju posljednja, treća faza projekta, u kojem je stambeno zbrinuto ukupno šesnaest romskih porodica s područja ove općine.

Radi se o projektu čija je implementacija počela 2013., uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Švicarskog Caritasa i Općine Bugojno.

Ključeve korisnicima novoizgrađenih stambenih jedinica uručio je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

-Prije samo nekoliko godina, nismo mogli ni zamisliti da ćemo na ovom mjestu imati jedan ovakav objekt. Kao načelnik, ponosan sam na sve što je urađeno u proteklom periodu - kazao je prvi čovjek bugojanske općine.

Po riječima Dine Mešan iz Službe za stambeno-komunalne poslove, obnovu, razvoj i mjesne zajednice općine Bugojno, jedan od ciljeva projekta je da se osiguraju bolji uvjeti života u ovom dijelu Bugojna, a shodno akcionom planu koji je usvojilo Općinsko vijeće.

-U posljednju fazu projekta, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH doniralo je 100.000 KM, Caritas 69.000 KM, a Općina Bugojno 62.000 KM. Također, asfaltiran je put koji se nalazi u neposrednoj blizini - naglasila je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana