Regija     | 17.10.2019. 13:07 |

Hrvatska uputila humanitarnu pomoć za Iran, Jemen i Mozambik

FENA Agencije

ZAGREB, 17. listopada (FENA) - Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluke o upućivanju jednokratne humanitarne pomoći Iranu, Jemenu i Mozambiku, ukupno 100 tisuća američkih dolara.

Humanitarnu pomoć Iranu, vrijednu 25 tisuća američkih dolara, uputit će putem Svjetske zdravstvene organizacije, u Jemen će biti upućeno 50 tisuća američkih dolara putem Fonda UN-a za djecu, a u Mozambik 25 tisuća američkih dolara putem Svjetskog programa za hranu.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je, obrazlažući odluku, kako se pomoć šalje u skladu s multilateralnim angažmanom i proaktivnim djelovanjem odnosno sudjelovanjem Hrvatske u pomoći kako bi se ublažile patnje i nestabilnosti u zemljama gdje je to potrebno.

Pomoć koju međunarodna zajednica prikuplja za Iran bit će iskorištena za ublažavanje posljedica poplava koje su u ožujku i travnju zahvatile veći dio zemlje, u Mozambiku za ublažavanje posljedica ciklona, a u Jemenu za pomoć stanovništvu u potrebi kao posljedici sukoba u toj državi, prenosi Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'