Kultura     | 18.10.2019. 10:34 |

Dječji festival sevdalinke 'Hercegovina u sevdahu 2019'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. listopada (FENA) - Manifestacija "Dječji festival sevdalinke-Hercegovina u sevdahu 2019" održat će se u ponedjeljak, 21. listopada, u Mostaru s početkom u 19 sati u organizaciji Turističkog udruženja Sjever i u suradnji s KUD-om "Bijelo Polje" Potoci Mostar.

Dosad se prijavilo oko 20 mladih natjecatelja iz Mostara, Viteza, Sarajeva, Blagaja i drugih gradova kako bi očuvali i njegovali sevdalinku, priopćeno je iz Turističkog udruženja Sjever Potoci Mostar.

"Uz narodni orkestar 'Bulevar bend' pod vodstvom Enisa Sihirlića očekujemo da Narodno pozorište Mostar bude tijesno za sve koji žele uživati u interpretacijama mladih sevdalija od sedam do 15 godina", ističu organizatori.

Dodaju također kako se nadaju da će nagradni fond od ukupno 550 maraka biti dovoljan da zadovolji sve nagrađene natjecatelje za prvo, drugo i treće mjesto stručnog žirija, nagradu Publike te specijalnu nagradu Udruženja ljubitelja sevdaha "Sevdalinka", kao i za najbolju interpretaciju sevdalinke.

"Pod pokroviteljstvom AMUS-a Sarajevo i medijskim pokroviteljstvom RTV-a Jablanica očekujemo jednu lijepu večer druženja s mladim sevdalijama i da ovaj projekt uspije u svojoj namjeri i cilju, a to je očuvanje tradicionalne pjesme sevdalinke kao jednog od nasljeđa kulturne baštine BiH", kazali su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'